JAJAČKI LOV U MUTNOM

JAJAČKI LOV U MUTNOM

Dobili smo zanimljive dokumente iz kojih se vidi kako to nekazonito love lovci u Jajcu.

Isto stanje je i u drugim općinama Srednjobosanskog kantona pa i cijeloj BiH!

Ovo je samo jedan primjer ogromnog kriminala koji se i u ovoj oblasti dešava na razne načine od kojih samo pojedinci profitiraju.

Iz Akta koji je poslalo Federalno ministarstvo jasno se vidi da je Zakon o lovstvu usvojen još 2006. godine a prethodni ministar Ždralović (SDA) i sadašnji Senad Selimović (SDP) ga nisu htjeli implementirati jer im očito odgovara kriminal i u ovoj oblasti.

Zanimljivo je da su glavni akteri i ove kriminalne priče kadrovi SDA, HDZ-a i SDP-a.
Dokumenti koje objavljujemo samo su mali dokaz ogromnog kriminala u ovoj oblasti a sve pod plaštom zaštite  nacionalnih interesa.
Iz navedenog akta Federalnog ministarstva se vidi da je ovaj kriminal organizovan a dio nezakonito stečenog novca vjerovatno završi u CRNIM BLAGAJNAMA SDA, HDZ-a i SDP a kao i u džepovima pojedinaca iz tih stranaka.
Nakon što je odobrio nastavak kriminala u šumarstvu, vodoprivredi i poljoprivredi tj. nastavio gdje je Ždralović stao, nadobudni SDP ministar Senad Selimović, kao što vidimo, nastavlja tolerisati i odobravati kriminal i u oblasti lovstva jer nije niti pokušao ovaj problem riješiti.

Nedavno smo bili svjedoci javnog protesta lovaca Općine Vitez ispred Tužilaštva SBK upravo zbog sličnog kriminala koji štite policija, tužilaštvo i Vlada SBK. O ovoj kriminalnoj priči iz Viteza ćemo uskoro opširnije pisati.
Zato pozivamo našeg legalistu načelnika PU Jajce Pršlja Baru da se pozabavi ovim kriminalom u Jajcu. Neka krene o ovih 10 pitanja iz jednog od tekstova i sve će mu biti jasno.

Gospodin iz tačke 9 i 10. je istaknuti kadar SDA koji je 2006. godine bio na listi SDA za državni parlament pa nije ni čudno što uživa ovolike privilegije i zaštitu.

I mi ćemo provjeriti svih 10 tačaka ili pitanja i objaviti saznanja do kojih dođemo!