NEPOTIZAM U REŽIJI SBB BUGOJNO

NEPOTIZAM U REŽIJI SBB BUGOJNO

Već dvije godine dana mi članovi Općinskog odbora SAVEZA ZA BOLJU BUDUĆNOST Bugojno svjedoci smo nepotizma koje provode pojedinci u ovoj Stranci.

Naime, puno prije koalicije SDA-SBB dok je još u SBB-u postojala stroga zabrana bilo kakvog koaliranja sa SDA, vijećnici SBB-a: ĐEMAL BILANOVIĆ, SAFET SUPUR I ADNAN HOZIĆ su napravili sporazum sa SDA da će podržavati sve stavove SDA u Općinskom vijeću Bugojno, a za uzvrat će biti uposlene njihove supruge. SDA je ispunila njihove zahtjeve pa se tako supruga Đemala Bilanovića, Habiba Bilanović uposlila u J.U. APOTEKA Bugojno sa završenom trgovačkom školom, supruga Safeta Supura u SREDNJOŠKOLSKI CENTAR na izmišljeno radno mjesto za koje se ni danas ne zna pravi naziv, a supruga Adnana Hozića u J.P. ZA STAMBENO-KOMUNALNE POSLOVE na takođe izmišljeno i nepotrebno radno mjesto. Sve je urađeno bez sprovedene konkursne procedure! Za uzvrat njih trojica su postali SDA-ove marionete što je dovelo do raskola u Bugojanskom SBB-u i do odlaska većeg dijela članova O.O. SBB Bugojno. Iako smo putem pisma upozoravali g. Fahrudina Radončića na dešavanja, nikad nikakav odgovor nismo dobili, a vjerovatno ta pisma nisu ni došla do njega jer su ova trojica preko svojih veza ta pisma zaustavljali prije nego dođu na stol kod Predsjednika.

Sve u svemu ova trojka je otišla i korak dalje pa su se poredali na novoj listi za Općinsko vijeće za predstojeće Izbore, tako da je Đemal Bilanović nosilac liste, Safet Supur br.3, a Adnan Hozić br.5, okupili su oko sebe jednu grupu novih članova kojima su obećali „kule i gradove“ poslije izbora a nas stare članove jednostavno ne pozivaju na sastanke jer smo im postali, kako kažu oni, „remetilački faktor“ u Odboru, samo zato što se ne slažemo sa njihovim potezima. Činjenica je da su u Odboru i ostale samo osobe poput njih i činjenica je da su ponovo na listi ti isti ljudi koji su uništili bugojanski SBB.

U međuvremenu su Đemal Bilanović i njegova supruga Habiba upisali fakultete u Kiseljaku, jer se radi o osobama sa srednjom školom, nadajući se kako će svojim kupljenim „diplomama“ nastaviti ostvarivati svoje nečasne ciljeve. Ovim putem želimo upozoriti javnost, koja dobrim dijelom ne zna za ova dešavanja, o kakvim se osobama radi i kakve ljude možemo ponovo očekivati da predstavljaju SBB u Općinskom vijeću Bugojno. Sve činjenice gore navedene su istinite i mogu se lako provjeriti.

S poštovanjem

Nezadovoljni članovi Općinskog odbora SBB Bugojno


Provjerili smo navode iz teksta i utvrdili njihovu tačnost! Pored toga saznali smo da nije tu kraj nepotizmu u SBB Bugojno jer ima još primjera koji potvrđuju zašto je ta stranka postala ista kao i SDA i zašto su onako velikodušno ušli u koaliciju s njima. Npr.predsjedniku SBB SBK Begić Aneru šura je Hozić Adnan, novi i stari vijećnik SBB-a u Općinskom vijeću Bugojno!

Sve ovo pojašnjava zašto SBB u Srednjobosanskom kantonu nije dobio niti jedno ministarsko mjesto u Vladi SBK ni nakon 1,5 godine zvanične koalicije! Očito je da toj stranci nije bitan interese njenih članova i građana ovog kantona već isključivo interes šaćice pojedinaca okupljenih oko predsjednika Begića!

Važno je da su zadovoljeni apetiti porodica Švago iz D.Vakuf, da se Kanafija Elvedin “uvalio” u direkciju BHTelekoma u Sarajevo, da je Rahmanović Kasim postao direktor Direkcije BH Telekoma Travnik, da se bivši kantonalni tajnik privremeno smjestio u Zavod zdravstvenog osiguranja N.Travnik i da su “uhljebljene” hanume bugojanskih SBB lidera! Ako je ovo krajni domet SBB-a u Srednjobosanskom kantonu onda se mogu odmah ugasiti! Sličnu praksu provodili su kadrovi SDP-a Bugojno iz porodice Helez zaposlivši sestru i hanume u Elektroprivredu te su to skupo platiti na prošlim izborima! Ubjeđeni smo da ista sudbina čeka SBB već na narednim izborima!