PRIZNANJE SUŠIĆA DA JE ZLOUPOTRIJEBIO NAMjENSKA SREDSTVA

PRIZNANJE SUŠIĆA DA JE ZLOUPOTRIJEBIO NAMjENSKA SREDSTVA

Audio priznanje Sušić Huse, načelnika Općine Donji Vakuf da je učestvovao u krađi cca 200.000 KM kreditnih sredstava za izgradnju sportske dvorane u Donji Vakuf.

Poštovani Donjovakufljani!

Ako ste dobro saslušali izlaganje svog načelnika Sušića mogli ste lahko primjetiti nekoliko stvari:

  1. Za uplatu sredstava NB Fondaciji Sarajevo načelnik nije imao Odluku Vijeća koja je bila neophodna jer ta stavka nije bila predviđena budžetom. Iz tih razloga načelnik bez Vijeća nije mogao izvršiti ovu transakciju.

  2. Prije upuštanja u ovaj lopovluk načelnik je MORAO dobro provjeriti ko je ta Fondacija i kakav rejting ima, ko joj je vlasnik i osnivač kao i njenu reference listu što on nije učinio.

  3. Bio je dovoljan samo jedan nagovor direktora Agrokop doo Travnik da se načelnik upusti u još jednu lopovski avanturu. Ne djeluje li to malo naivno jer načelnik ima svoje pomoćnike, ima pravnike u općini, da li se s bilo kim od njih konsultovao?

  4. Umjesto toga načelnik se upustio u još jedan kriminal jer je natjerao nadzorni organ, g-đu Pašalić Enisu da potpiše privremenu situaciju da su završeni krovni radovi kako bi od Razvojne banke nezakonito oteo tih 200.000 KM koje je planirao “oploditi”. I još ima obraza tvrditi da nisu nestale pare Općine već Agrokopa. To i jesu pare općine i građana Donjeg Vakufa načelniće Sušiću koje si ti pročerdao i nenamjenski potrošio jer si dao pare a Agrokop nije uradio posao. Svjesno si to uradio a sad sve svaljuješ na druge. To ti je isto da si uzeo te pare odnio ih u kokarnicu i uložio nadajući se da ćeš ih udvostručiti i kobiva podijeliti narodu a ti izgubio. Zato trebaš pokazat bar trun obraza i vratiti taj novac građanima kako znaš jer si ti najveći krivac za njegov nestanak.

  5. Nije tebe Sušiću samo direktor Agrokopa sam na to nagovorio, nije on dovoljan autoritet za tebe i nije to prvi slučaj da se vrši “oplođavanje” sredstava kroz tu Fondaciju. Imao si ti odobrenje svog mentora Selmana i bez njegovog znanja i odobrenja ti to nikad ne bi učinio. Zašto to tvrdimo a zašto ga ti štitiš? Iz dopisa Razvojne banke vidimo da oni ne daju baš tako lahko ni odobrena kreditna sredstva tako da tvoja muljaža sa nadzornim organom i privremenom situacijom da je krov završen nebi lagano prošla jer banka vrši svoj nadzor, provjeri na terenu stanje i tek onda prebaci sredstva. I pticama na grani je poznato da su u toj banci sve kadrovi SDA a jedan od njih je odani Selmanov poslušnik iz Travnika tako da postaje jasno kako si ti uspio u ovom svom lopovskom poduhvatu. Bez Selmana i SDA to ti nikad ne bi pošlo za rukom.

  6. “Rastužio” nas je tvoj govor, u momentima smo skoro zaplakali u dijelu kada si ti kukao i jadikovao da jadničak ništa nisi znao. Bio si direktor Šehin banke, supruga ti je u bankarstvo skoro cijeli život a ti jadničak nisi znao ništa o toj oblasti. Malo morgen, sve si ti znao Sušiću i kaži nam gdje je lova završila? Žao nam je što u sadašnjem Vijeću sjede tetke koje su te sve ovo trebale pitati umjesto nas, žalosno je čuti starog vuka Zrilu koji se pita šta je sporno u svemu. Pa lopovluk je sporan druže Zrile, ti to znaš, samo se praviš blesav. Agrokop ulaže sredstva općine jer općina ne može! Sušić potpisnik na računu na koji Agrokop uplaćuje sredstva! Potpis kolektivni a lova podignuta s računa i nestala! Pa dajte molimo vas, ima li netko da može povjerovati u ovakve nebuloze? Kakvo je to vijeće koje bez diskusije prihvata ovakvo obrazloženje?Drug Zrile je jedini dobitnik u ovoj priči jer se u Donjem Vakufu do sad pričalo samo o Zrilinom ruglu zvanom nikad izgrađeni Dom kulture a sad se priča samo o Husinom ruglu zvanom opljačkana a neizgrađena sportska dvorana u Donjem Vakufu čim je ovaj grad postao grad sa dva rugla!!

  7. Zašto su članovi Komisije za nadzor samo paušalno spomenuli ovaj problem umjesto da ga stručno obrade? Zašto niko nije spomenuto da Finansijska policija po nalogu Tužilaštva SBK pretresa Općinu Donji Vakuf već mjesecima?

  8. I na kraju sramni načelniće Sušiću, prođe Ajvatovca, dvorana stoji ne mrda se, šta je bilo s tvojim obećanjem da radovi na dvorani kreću odmah nakon Ajvatovce po svaku cijenu? Zašto ne priznaš građanima da to ne možeš uraditi i da će dvorana ostati samo još jedno ruglo Donjeg Vakufa?

Ne čudimo se mi tebi i Zrili načelniće Sušiću već građanima koji ti vjeruju i podržavaju te, pa čak i oni koji znaju za sve tvoje lopovluke i marifetluke. 
SRAMNO JE TO ŠTO RADITE TI I TVOJA SDA GOSPODINE SUŠIĆU!

Ovo je link Videa a uz njega ubaci i ove slike i dokumente

 uzbunjivaci.info