SVI ŠUTE: Ministar Džindić i SDA-ov premijer Novalić i dalje upravljaju zajedničkom...

SVI ŠUTE: Ministar Džindić i SDA-ov premijer Novalić i dalje upravljaju zajedničkom firmom TMR!

U BiH sve je moguće, pa i to da i dalje uprkos medijskim izvještavanjima Nermin Džindić, ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH kao i bliža rodbina premijera Fadila Novalića, posjeduju zajedničku kompaniju „Termo Metal Resist” (TMR), piše novinska agencija Patria

Primarna djelatnost zajedničke im firme je posredovanje u prodaji mašina, industrijske opreme, brodova i aviona. Broj zaposlenih je 12.

Ovu kompaniju, čije prostorije graniče sa zidovima kompanije UNIS Tools u Vogošći, čiji su radnici mjesecima bili u štrajku, osnovala je porodica Fadila Novalića i Džindić.

Naime, Nermin Džindić kao jedan od osnivača ove kompanije, koja je osnovana u aprilu 2008. godine, ali zanimljivo odlično posluje tek zadnje dvije godine, uložio je kapital od 35.677, Ada Novalić uplatila je 95.531, Munir Novalić 71.014, Azra Novalić 40.709, a Naida Novalić 67.571 KM. Ukupni kapital firme je 378.341 KM.

Interesantno je da je među osnivačima i Samir Iskrić, šef Ureda premijera Novalića, a premijerova kćerka Ada je direktorica.

Inače, u vrijeme štrajkova radnika UNIS Toolsa koji plaću nisu primili već duži vremenski period radnici su posumnjali da ih premijer želi pripojiti TMR-u, kompaniji u čijem vlasničkom udjelu je i sam Novalić.

Tako su radnici osnovano sumnjali da se radilo na ovome da Unis Tools ode u stečaj, a podsjećamo Novalić je jedno vrijeme bio i predsjednik NO Unis Toolsa.

Ne shvatljivo je da se ova priča više ne tretira u javnosti, pa ovo je skandlozno i to tako duže vrijeme. Mogli su makar za načiniti izmjene, ali ni to neće, jer očito rade šta žele – kaže naš izvor iz Vlade FBiH.

Izvor:www.freshpress.info/