Tahir Lendo: Isplate sredstava po presudama (SBK-TRAVNIK)

Tahir Lendo: Isplate sredstava po presudama (SBK-TRAVNIK)

Danas su predstavnici sindikata policije SBK tražili razgovor kod premijera SBK Tahira Lende na temu isplate sredstava po presudama.

Čekali su u hodniku više od sat vremena ali ih premijer nije primio već im je na stepenicama odlazeći iz kabineta rekao: “Šta je, šta hoćete, nema ništa od para, pare nećete dobiti.” Oni su krenuli za njim niz stepenice do izlaza i tu se stvorila gužva. Tad su mu predstavnici sindikata rekli da će u petak imati proteste na šta je on bukvalno pobjesnio i počeo urlati.

Sindikalci su onda otišli do komesara da se dogovore za proteste u petak. Nakon ovakve reakcije premijera usuđujemo se posumnjati da je sva priča o 12 miliona kreditnih sredstava, da su sve odluke Skupštine i Vlade SBK po tom pitanju bile obična farsa s ciljem kupovine vremena do općinskih izbora.

Tako to obično bude kad se vjeruje onima koji vas varaju 25 godina. Kako će sada sindikalci pogledati u oči onima koje su prevarili i ubijedili da pristanu na sadaku od 10-15% pa sad ni nju neće dobiti. Valjda sada nakon ovog sramnog ponašanja prvog čovjeka Srednobosanskog kantona mnogi progledaju!

Komesar Faik Adilović nije dao podršku i ružno se ponio prema njima.

Pratimo dešavanja po ovom pitanju.