TRAVNIČKE SDA KABADAHIJE – KRONER BIJE PO TRAVNIKU

TRAVNIČKE SDA KABADAHIJE – KRONER BIJE PO TRAVNIKU

U listu Dnevni avaz izlazi članak pod nazivom KANDIDAT SDA PSOVAO OCA I VRIJEĐAO KANDIDATKINJU SBB-a. Iz ovog članka najbolje se može vidjeti kakav je profil današnjih kadrova SDA koje je Salko Selman oko sebe okupio i na šta su sve spremni. TRAVNIČANIIII… je li vas stid za koga ste glasali i kome ste ponovo dali glas?? Bar se malo postidite…

 

Slika 1 Naslov u Avazu

Da su oko Selman Salke i njegove privatne stranke zvane SDA okupljeni kadrovi koji su kabadahije, siledžije, alkoholičari, psihopate itd.. odavno se znalo ali da je kod nekih bolest uznapredovala ni sanjati se nije moglo.

Slika 2 Najava teksta o Amelu

Nakon što je shvatio da ga je Salko Selman iskoristio i odbacio junak naše priče Amel Hadžiabdić zvani KRONER svoj bijes zbog ne izbora u Federalni parlament počeo je iskaljivati nad nemoćnim i nezaštićenim osobama poput kćerke RVI Sefer Jasmine, kandidatkinje SBB-a na zadnjim izborima.

Slika 3 Kandidat SDA psovao oca ...ao članicu SBB-a _ Avaz1b

Ovaj prijeratni notorni alkoholičar (zbog čega je dobio nadimak KRONER) i ratni dezerter nije imao snage i hrabrosti iskaliti svoj bijes nad Selmanom i onima koji su ga jeftino izradili, iskoristili i izbacili već je to uradio nad spomenutom zaposlenicom caffe bara OAZA koji se nalazi u neposrednoj blizini prostorija SDA u Travniku.

Mnogi se pitaju zašto je poznati travnički SDA kabadahija pogriješio adresu za slanje bijesa a mi bolje upućeni u lik i nedjelo Kronera jedini znamo stvarne razloge odabira nevine žrtve.

Naime, kada je kabadahija Hadžiabdić, kojeg mi od danas zovemo RILE, shvatio da je izigran od strane SDA i Selmana, da nije bio među KAPITALCIMA koji moraju proći, da je izgubio preko 250.000KM neto primanja plus brojne privilegije shvatio je da bi sigurno bio izabran ponovo da je ostao u članstvu SBB-a i bio na njihovoj listi.

Otuda taj bijes i gnjev upravo prema toj političkoj opciji koju je izdao prešavši u SDA odmah nakon izbora 2010. godine.  Povjerenje koje je uživao kod Radončića i ugled među članovima SBB-a bi mu sigurno omogučili ponovni izbor u Skupštinu SBK i Dom Naroda Federalnog parlamenta a nezaštićena Jasmina je bila prva i najbliža članica i kandidatkinja SBB-a za iskaljivanje bijesa i gnjeva.

Pored toga, Jasmina je žensko a kabadahija Rile uživa razračunavati se upravo sa suprotnim spolom ne shvatajući da na taj način i sam prestaje biti muško! Najveće kukavice su oni koji fizički nasrću na jadne, nezaštićene ženske osobe.

Znao je Amel da Jasmina ima oca invalida koji je nije u stanju fizički zaštititi, znao je Amel da je u bliskim, da ne kažemo bratskim, vezama sa predsjednikom RVI Travnik Šiljak Ademom teda zbog toga Adem neće reagovati iako se radi o napadu na člana porodice jednog teškog RVI i zato je izbor pao na Jasminu.

Neće reagovati ni Udruženje porodica šehida, Udruženje demobilisanih boraca, Udruženje zlatnih ljiljana kao ni sva ostala boračka udruženja jer ih vode članovi i kadrovi SDA čiji je kabadahija Rile veliki ahbab. Iako se radi o napadu jednog dezertera (koji je cijeli rat proveo po Njemačkoj, Italiji i drugim europskim državama) na člana porodice RVI ubjeđeni smo da niti jedno boračko udruženje neće reagovati i stati na stranu Jasmine Sefer, njenog oca već na stranu dezertera Hadžiabdića!

I to je dokaz na kakvo moralno dno se survao ovaj narod, borci se žale na vlast a doživljavaju ovakva poniženja. I nije se čuditi zašto ovaj narod bira SDA za gospodara jer se izgleda toliko uživio u PONIŽENJA I PLJUVANJA DA JE U NJIMA POČEO I DA UŽIVA!

Za neupućene naše čitaoce Amel Hadžiabdić je na nedavno na licitaciji Federalne Agencije za privatizaciju kupio prostor u Travniku za cca 300.000KM kao najpovoljniji ponuđač. Za renoviranje istog izdvojio je nešto manje sredstava tako da se građani s pravom pitaju ODAKLE Amelu Hadžiabdiću toliki novac!

Slika 5 Imovinski kartoni Skupština SBK 2010 Amel Hadžiabdić2

U svom imovinskom kartonu 2010. Godine prikazao je godišnji prihod od 18.000KM i ušteđevinu 26.000 eura dok je ušteđevina supruge Kanite iznosila 10.000 KM što ukupno čini cca 100.000KM tako da je ostalo nejasno kako je kabadahija Rile uspio skupiti toliki novac za samo 3 godine od prelaska u SDA!

Slika 6 Imovinski kartoni Skupština SBK 2010 Amel Hadžiabdić3

Uz ovaj prostor na sličan način je i Salko Selman (mentor i zaštitnik Hadžiabdića) kupio prostor iako je nedavno tužen od Sber banke zbog nevraćanja kredita tako da se Travničani pitaju odakle ovom SDA tandemu toliki novac!

MI IM PREDLAŽEMO DA ODGOVOR POTRAŽE U TUŽILAŠTVU SBK INSTITUCIJI KOJA GODINAMA ŠTITI SDA KRIMINALCE RAZNIH PROFILA!!!

UBJEĐENI SMO DA ĆE I KABADAHIJA AMEL ZVANI KRONER I RILE I OVAJ PUT PROĆI NEKAŽNJENO KAO I MNOGO PUTA PRIJE JER SE ODAVNO PROSLAVIO PO PITANJU PORODIČNOG NASILJA JER TUŽIOCI SBK I POLICIJA PU TRAVNIK ĆE PO SVEMU SUDEĆI VJEROVATNO ZATAŠKATI CIJELI SLUČAJ.

 

NO MI OBEĆAVAMO DA ĆEMO PRATITI NASTAVAK DEŠAVANJA PO OVOM PITANJU I O SUDBINI OVOG HULIGANSTVA VAS NA VRIJEME IZVJEŠTAVATI!!!