UHAPŠENA POTPREDSJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA FBIH: Vesna Švancer uzimala proviziju na odobrene budžetske...

UHAPŠENA POTPREDSJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA FBIH: Vesna Švancer uzimala proviziju na odobrene budžetske rezerve

Vesna Švancer je, koristeći tzv. budžetske rezerve, odobravala novac nevladinim organizacijama i drugim fizičkim licima koja su od nje tražila pomoć. Dio novca koji je odobravala, dobitnici su morali vraćati njoj

redakcija
Dopredsjednica Zastupničkog doma FBiH Vesna Švancer uhapšena je danas po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzla, saznaje Žurnal. Osim nje, u okviru akcije Globus, pripadnici FUP-a uhapsili su još dvije osobe koje su pomogle u izvršenju krivičnog djela.

Kako saznajemo, Vesna Švancer je, koristeći tzv. budžetske rezerve, odobravala novac nevladinim organizacijama i drugim fizičkim licima koja su od nje tražila pomoć. Dio novca koji je odobravala, dobitnici su morali vraćati njoj, a ona im je, uz to, obećavala bolji status unutar Saveza za bolju budućnost.

U okviru iste akcije na području Gračanice uhapšen je S.K. koji je bio osoba zadužena za prebacivanje novca.

Vesni Švancer, kadru SBB-a, ovo nije prvi put da ima problema sa zakonom. U Zenici joj se sudi za krivično djelo prevara, a u decembru 2016. godine je hapšena jer se nije odazivala na sudske pozive. Unatoč optužnici, SBB je nikad nije smijenio sa pozicije potpredsjednice Predstavničkog doma FBiH.

(zurnal.info)